У Миколаєві планують позбутися проблеми побутового непотребу цивілізованим шляхом. З цією метою втілюють проект дегазації міського полігону твердих побутових відходів.
Як розповів «Голосу України» миколаївський міський голова Володимир Чайка, торік у жовтні між КП «Миколаївкомунтранс» та ТОВ «ЛНК» було підписано договір про співпрацю. Згідно з ним заплановано будівництво комплексної інженерної споруди на полігоні для його дегазації та виробництва електроенергії. Так, за рахунок коштів міського бюджету повністю профінансовано проект «Реконструкція адміністративної будівлі на полігоні твердих побутових відходів з улаштуванням вагової». Будівлю вже уведено в експлуатацію, а вагова нині працює у випробувальному режимі. Реалізація такого проекту дозволить знизити викиди парникових газів та підвищити рівень безпеки полігону твердих побутових відходів.
За словами міського голови, у Миколаєві впроваджують й інший, не менш важливий, проект: «Скорочення споживання викопного палива за рахунок впровадження біопаливних котлів». Для його втілення вже розробили проектно-кошторисну документацію та отримали позитивний експертний висновок Державного підприємства «Миколаївдержбудекспертиза».