Педагоги-організатори та психологи навчальних закладів Кам’янця-Подільського шукають нових методів та форм організації роботи з розвитку учнівського самоврядування. Їхнім девізом є «Спілкуємось та діємо разом».

Як сформувати в навчальному закладі ефективну команду лідерів, як досягти комунікативної взаємодії з учнями? Це важливо, адже активна позиція в шкільні роки стає міцним фундаментом для формування громадянина. Тож педагоги-організатори та психологи міста нещодавно присвятили обговоренню цієї теми три дні. Окрім того, методист науково-методичного центру управління освіти і науки Надія Дюднєва презентувала збірник тренінгів для учнівського самоврядування. Учасники ознайомилися з новими нормативно-правовими документами, що регулюють та координують роботу шкільного самоврядування.
А найцікавішим був практичний блок семінару, де кожен намагався створити та презентувати проект, який буде реалізовано в цьому навчальному році міською асоціацією лідерів учнівського самоврядування. Ось лише деякі з них: «Делегати дитячих прав», «Правильний вибір професії — успішне життя», «Всеукраїнський легкоатлетичний пробіг лідерів учнівського самоврядування «Новій Україні — здорова молодь», «Я люблю свій народ, я люблю свою країну».
Під час тренінгу, проведеного практичним психологом Іриною Марціновською, учасникам довелося приймати нестандартні рішення (на знімку), хоч і в ігровій формі. Організатор, який тісно співпрацює з шкільним самоврядуванням, сам має бути генератором ідей, людиною, яка притягує до себе оригінальним мисленням, активністю та небайдужістю.
 
Хмельницька область.
Фото надане кам’янець-подільським міським управлінням освіти та науки.