2 лютого на сцені дніпропетровського Палацу спорту «Метеор» із творчим вечором виступить легендарний французький кіноактор, режисер, продюсер і сценарист, володар безлічі престижних театральних і кінематографічних премій, офіцер ордена Почесного легіону Ален Делон.

«Ви надто гарні, у вас не складеться кар’єра», — пояснювали майбутньому акторові продюсери на кінопробах. Делон не здавався, й уже за рік відбувся його акторський дебют, а через 4 роки прийшло світове визнання — про актора, що зіграв у фільмі «Талановитий Містер Ріплі», заговорили як про талант, який із точністю відтворив психологічний портрет цинічного героя «з душею диявола й ликом ангела». У наступному фільмі режисера Лукіно Вісконті Делон показав глядачам протилежний образ, і про виконавця стали говорити як про тонкого і складного драматичного актора.
На самому початку своєї кар’єри Делона знімали видатні режисери Вісконті, Антоніоні, Клеман. Створені на екрані молодим актором-самоучкою складні психологічні портрети пізніше ввійшли в усі підручники з кіномистецтва. У Франції Ален Делон швидко став найзатребуванішим актором. Ролі сипалися одна за одною — «Чорний тюльпан», «Народжений злодієм», «Техас за річкою», «Сицилійський клан, «Тегеран-43», «Наша історія», «Сто і одна ніч Симона Синема», «Один шанс на двох, «Актори».
У 1999 році Ален Делон оголосив про закінчення кар’єри у великому кіно. Однак кілька разів за останні роки виходив на знімальний майданчик в епізодичних ролях, зігравши Цезаря в «Астерікс та Обелікс на Олімпійських Іграх» і самого себе у стрічці «З Новим Роком, МАМИ!», котра нещодавно вийшла. Ось уже багато років знаменитий актор задіяний у театральних спектаклях у Франції й інших країнах. Його запрошують знамениті театральні режисери. Шанувальники творчості Алена Делона знають його і як співака: пісня в дуеті зі знаменитою французькою співачкою Далідою «Paroles... Paroles...» стала справжнім хітом, який популярний і сьогодні.
2 лютого ті, хто прийде на творчу зустріч Алена Делона, зможуть побачити фрагменти з фільмів, почути коментарі актора, а також пов’язані із грою в кіно цікаві історії й факти його біографії. Ален Делон розповість про свою роботу з видатними режисерами, акторами, співаками, прочитає улюблені вірші й монологи й відповість на запитання глядачів.
Вл. інф.
Фото надано організаторами заходу.