95 автівок тепер обслуговуватимуть сільські центри первинної медико-санітарної допомоги Вінниччини. Таких у регіоні нараховується 35, але до їх складу входить ще 262 амбулаторії та 961 фельдшерсько-акушерський пункт, послугами яких користуються мешканці сіл і селищ краю.

Надавати усім первинну допомогу без транспорту медикам було складно. Ситуація поліпшилася ще й тому, що для кожного центру придбано сервери (загалом 35 одиниць) та 665 комп’ютерів. Спеціалізований транспорт і комп’ютерну техніку закупили за кошти державного бюджету. Загалом на нові придбання для сільської медицини Вінниччини витрачено 15 мільйонів гривень. Ще на 50,1 мільйона гривень придбано інвентар та медичне обладнання.

Медики кажуть, що держава розщедрилася на поліпшення стану справ у сільській медицині регіону насамперед тому, що Вінниччина є однією з пілотних областей у галузі реформування надання медичних послуг населенню. Принаймні дотепер ще жодного разу не було зафіксовано одноразових вливань на більш як 60 мільйонів гривень саме для сільської медицини.

Ключі від новеньких авто урочисто вручив керівникам центрів голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.