Громадські організації, що входять до Незалежної громадської ради Олександрії, ініціювали проведення дострокових виборів міського голови.
Про такі наміри голова Незалежної громадської ради Олег Панібратенко повідомляв під час мітингу на підтримку трудового колективу Олександрійського колегіуму і його директора Сергія Коваленка.
Наприкінці минулого тижня лідери 20 громадських організацій міста поставили свої підписи під зверненнями на адресу голови Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка, народних депутатів України від Олександрійщини Сергія Кузьменка та Володимира Кудрі, а також — голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давида Жванії.
Представники громадських організацій стверджують, що діяльність міського голови Олександрії та його команди спрямована не на користь територіальної громади, а, навпаки, — на систематичне порушення прав і свобод громадян та діючих нормативних актів України. Про це, на думку підписантів, свідчать численні позови до судів і прийняті судами ухвали, що підтверджують незаконність рішень та дій міської влади на чолі з чинним міським головою.
Текст зазначених звернень оприлюднив портал «Олександрійські новини».
У тексті наводяться десятки прикладів порушення чинного законодавства, зокрема — Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Нині на розгляді в судах перебуває понад три десятки справ з приводу недотримання вимог зазначено Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами місцевого самоврядування м. Олександрії — зазначається в заявах.
Багато з них вже розглянуті судами першої інстанції і задоволені. Постановами суду рішення органів місцевого самоврядування визнані протиправними і скасовані.
Далі йде довжелезний перелік цих та інших випадків порушення норм чинного законодавства. Чи продовжуватиметься він далі? Схоже, незабаром це запитання буде аж ніяк не риторичним.
 
Кіровоградська область.