Кращу молодь миколаївських вишів міський голова Володимир Чайка і його студентська колега Катерина Колесніченко запросили взяти участь у стажуванні.
 За повідомленням прес-служби міського голови, студенти, які представлять найкращі власні проекти, зможуть впродовж трьох місяців займатися перекладом нормативно-правових актів інших країн, допомагати в підготовці відповідей на інформаційні запити та листи до депутатів і, головне, вдосконалювати власний проект та втілювати його в життя, — стажуючись у депутатських комісіях Миколаївської міської ради. 
До 25 січня цього року конкурсна комісія має розглянути усі електронні анкети та оголосити результати відбору претендентів у Міжнародний день студентів під час урочистого засідання стажистів у сесійній залі міської ради.
Фактично вони дублюватимуть посадові обов’язки працівників міськради, зокрема, аналізуватимуть документи з питань економічного, політичного та соціального розвитку міста, редагуватимуть нормативно-правові документи, будуть вести моніторинг ЗМІ, спостерігатимуть за роботою постійних депутатських комісій.
В. Чайка вважає, що студентське стажування в органі місцевого самоврядування — це не тільки перший досвід «дорослого життя», а й можливість упродовж трьох місяців фахово зарекомендувати себе та увійти до кадрового резерву.
 
Миколаїв.