У Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова повідомили про розробку колісного бронетранспортера БТР-4МВ нової модифікації. Його вперше буде представлено 17—21 лютого на виставці «Іdex» в Абу-Дабі (ОАЕ).
Бронетранспортер БТР-4МВ — остання розробка сімейства машин БТР-4. Головною відмінністю є наявність в базовому виконанні третього рівня балістичного захисту. У новій машині змінено конфігурацію корпусу в носовій частині, тепер вона повністю закрита броньовою сталлю, без броньованого скла та дверей. Є можливість встановлювати додаткові види захисту, в тому числі керамічний і динамічний із забезпеченням четвертого та п’ятого рівнів захисту згідно із стандартами НАТО. Дослідний зразок оснащено бойовим модулем «Парус».
У зв’язку зі зміною конструкції носової частини машини, посадка водія та командира здійснюється через люки.
Розроблений раніше в ХКБМ ім. О.О. Морозова БТР-4Е зараз продають Іраку. Планується поставити 420 бойових машин на загальну суму 457,5 мільйона доларів. Підприємство також конструює танки, розробляє проекти їх модернізації, виробляє легкоброньовані автомобілі «Дозор».