У Харківській обласній державній телерадіокомпанії — надзвичайна подія. У ніч на 21 січня співробітники міліції застрелили біля входу, на сходах, зловмисника, який намагався проникнути в приміщення ТРК.
Про це повідомили в прес-службі департаменту Державної служби охорони при МВС України. За офіційною версією міліції, близько 01:30 ночі в телестудію, зламавши двері, увірвався невідомий. Співробітник служби безпеки, перепинивши йому шлях, натиснув «тривожну» кнопку. Наряд державної служби охорони прибув на місце за лічені хвилини. Непроханий гість, кажуть на телебаченні, нібито вимагав негайно пропустити його до студії, у прямий ефір. Харківське телебачення справді мовить цілодобово, але нічної пори ніякого прямого ефіру немає, всі програми виходять у запису.
Побачивши правоохоронців, нападник через розбитий ним проріз у дверях вискочив назовні й спробував завдати ударів міліціонерам і співробітникові охорони саморобною шаблею. Чоловік не реагував на жодні вимоги, не зупинив його і сльозогінний газ. «Озброєний зловмисник був небезпечний як для працівників міліції, співробітників ТРК, так і для інших людей у разі, якби йому вдалося втекти», — заявили в прес-службі. Після попередження міліціонери застосували табельну вогнепальну зброю на ураження.
Відомо, що загиблий 1986 року народження. Мотиви його нічного проникнення в приміщення телерадіокомпанії з’ясовуються. Як повідомили в ТРК, компанія працює у звичному режимі.
Харків.