На Прикарпатті у селі Старий Мізунь Долинського району відбувся вечір-спогад «Берег любові Наталії Наум», присвячений 80-річчю з дня народження цієї відомої української акторки (виконавиця ролі Галі у фільмі «За двома зайцями»).

Вона народилася 14 січня 1933-го в селі Старий Мізунь ще тодішнього Станіславського воєводства Польщі. З 1950-го по 1953 рік молода Наталя працювала на Чернівецькій швейній фабриці, грала на сцені буковинського українського драмтеатру імені Кобилянської.
У 1958-му закінчила Київський театральний інститут імені Карпенка-Карого та була зачислена акторкою до штату кіностудії імені Довженка. З 1954-го по 1999-й включно Наталя Михайлівна знялася в 44 фільмах: «Педагогічна поема», «Партизанська іскра», «Поема про море», «Олекса Довбуш», «За двома зайцями», «Сон», «Важке колосся», «Білий птах з чорною ознакою», «Повість про жінку», «Ати-бати, йшли солдати», «Хвилі Чорного моря», «Наталка Полтавка», «Високий перевал», «Камінна душа» та інших.
Померла акторка 2004 року. Похована на Байковому кладовищі поряд із чоловіком, відомим українським режисером Володимиром Денисенком.
 
Івано-Франківськ.