У судовому засіданні у справі проти екс-прем’єра України Юлії Тимошенко про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» було оголошено перерву до 18 січня 2013 року. Тож післязавтра їй треба стати перед судом. Але Юлія Володимирівна заявила твердо й однозначно: не піду! А якщо намагатимуться доставити силою — чинитиме опір.
— Екс-прем’єр-міністр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко не припиняє акцій протесту, бо її вимоги не виконані, — повідомив напередодні журналістам у Харкові народний депутат від партії «Батьківщина» Олександр Бригинець. За його словами, раніше начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков нібито заявив народним депутатам, що відеокамери в палаті Тимошенко буде знято.
— Мене вражають коментарі народних депутатів, — каже Ігор Колпащиков, — які дозволяють собі робити заяви в ЗМІ, підписуючи їх моїм іменем. По-перше, ніхто ніколи не обіцяв знімати жодних камер у палаті засудженої. І взагалі розмов на цю тему не було. А по-друге, я не піду на порушення закону під їхнім політичним тиском і шквалом неправильних заяв. Ще раз підкреслюю, що камери в палаті Тимошенко встановлені законно, як того від нас вимагають нормативні акти, що аж ніяк не суперечать міжнародним стандартам, — підкреслив начальник колонії. 
— Їх три, і так було завжди, і так залишиться. Ніколи не було ні прихованих камер, ні камер у туалетах, ні ще будь-де. Поширення нахабної неправди з цього приводу є політичним фарсом і не більше. За Юлією Тимошенко спостерігають тільки співробітниці-жінки. За відеозаписом постійно стежать винятково співробітниці служби, охорону засудженої в палаті теж забезпечують тільки жінки. Співробітники-чоловіки чергують лише за межами місця утримання Тимошенко.
Нагадаємо, 8 січня 2013 р. Ю. Тимошенко оголосила акцію цивільної непокори й відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не заберуть відеоспостереження і цілодобову охорону. Тимошенко також заявила, що на знак протесту вона більше жодного разу не приїде добровільно до суду, «бо це давно не суд, а інквізиція без справедливості й честі».
Харків.