Вчора кілька народних депутатів від фракції «Батьківщина» провели зустріч з прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним щодо ситуації, яка склалася в ЦКБ №5, з приводу якої Юлія Тимошенко оголосила акцію громадської непокори. 

Прокурору області для розгляду було поставлено низку вимог щодо умов утримання в ЦКБ Юлії Тимошенко. Зокрема: припинити спостереження за Юлією Тимошенко в медичній палаті, коридорах за допомогою відеокамер; припинити практику спостереження й чергування в палаті з боку чоловічого персоналу; дозволити користуватися телефонним зв’язком. Прокуратура області ніяк не прокоментувала цю зустріч.

Одночасно кілька інших народних депутатів проводять аналогічні зустрічі в Качанівській колонії та ЦКБ №5 із відповідними вимогами.

Нагадаємо, в Інтернет потрапили нібито листи Євгенії Тимошенко за минулий рік, в яких згадуються справи ув’язненої Юлії Тимошенко, а також нібито оплата послуг закордонних колег. В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявили, що організаторів оприлюднення сфальсифікованого листування доньки екс-прем’єра Юлії Тимошенко Євгенії та Григорія Немирі буде покарано.

Водночас голова так званої міжнародної громадської організації «Батьківщина», чоловік Юлії Тимошенко Олександр, заявив, що опозиція «фактично здала» голосування за декриміналізацію статей, за якими засуджено його дружину».

Крім того, він розкритикував дії опозиції. «Чим займається і що робить сьогоднішня опозиція? Чому нині не докладають максимально зусиль для того, щоб убезпечити свого лідера — Тимошенко від подібних провокацій? Чому фактично здали голосування за декриміналізацію статей, за якими незаконно засуджено лідера опозиції? Чому не наполягали на пакетному голосуванні призначень чергових чиновників і декриміналізації статей? Чого побоялися?» — запитав він.

Харків.