Нещодавно приїздили у короткотермінову відпустку Герої — воїни 95-ї окремої аеромобільної бригади. Вони й «привезли» відому оповідку, яка тепер передається із уст в уста.

До одного блокпоста наших захисників прибилися двоє собак. За кілька хвилин до обстрілу тварини пригинали вуха і ховалися у бліндаж. Бійці, спостерігаючи за поведінкою своїх «менших братів», не раз завдяки цьому своєчасно встигали сховатися від куль.

Якось на блокпост завітали місцеві мешканці і принесли живого гусака. Мовляв, заріжте, хлопці, та посмакуйте м’ясом. Воїни від такого дарунка не відмовились, але ні в кого не піднялася рука зарізати птицю. 

Минали дні. Гусак здружився із собаками та став живою розрадою для бійців. Тепер перед обстрілом сепаратистів до бліндажа поспішали два песики й гусак, а за ними, щоб перечекати небезпеку, — і самі воїни.

Хтось із чоловіків запропонував занести гусака до села і віддати якійсь родині, що голодує. Так і зробили. Комусь таки віддали його «на м’ясо». Та як здивувалися наші вояки, коли на другу добу гусак сам повернувся назад! Вочевидь, сподобалася йому така компанія!

Оповідку записала Марія РУДАК.

Житомирська область.

Фото надане автором.