Усе почалося десь півроку тому. За ініціативи івано-франківської письменниці та журналістки Люби Загоровської колеги взялися збирати літературу для людей, які потрапили в неадекватні та незвичні ситуації, проте не втратили інтересу до доброго чтива. За цей час першу книгозбірню було створено в Івано-Франківському міському будинку нічного перебування для безпритульних, чимало книг поповнили бібліотеку військового гарнізону в селищі Делятин Надвірнянського району.
26 грудня в Івано-Франківському осередку Спілки письменників пройшла акція передачі книг для осіб, які відбувають адміністративний арешт у Івано-франківському міському спеціальному приймальнику.
Говорить голова Івано-Франківського осередку Національної спілки письменників України Євген Баран: «З одного боку, ця акція для нас нова, з іншого — дарувати книги є місією письменників. У подарованій сьогодні бібліотеці багато доброї літератури. Є класика українська і російська, чимало багатотомників відомих авторів. Є пригоди та детективи, чимало поетичних збірок. А ще ми відібрали книги прикарпатських авторів, щоб читачі цієї бібліотеки пізнали також і творчість івано-франківських письменників».
А начальник спеціального приймальника майор міліції Андрій Рокетський запевнив, що подаровані книги потрапили в добрі руки. Адже невеличка бібліотека у спецприймальнику вже є. Працівники цього закладу самі зібрали близько 30 книг. «Ми постійно поповнюємо нашу бібліотеку періодикою. Та часто до нас потрапляють люди, які дуже швидко читають, і їм нашої бібліотеки замало. Я дуже дякую письменникам за передані книги. Наш спецприймальник — єдина установа в області, де утримуються особи, що за рішенням суду відбувають адміністративний арешт за правопорушення терміном від 3 до 15 діб. Дехто з них востаннє читав художні твори ще в школі чи в армії», — каже Андрій Рокетський.
Акція триватиме в Івано-Франківську й надалі. До неї долучається дедалі більше людей.
Івано-Франківськ.