У Львівській обласній раді після парламентських виборів звільнилися сім депутатських місць. Територіальна виборча комісія просить виділити на витрати 7,5 мільйона гривень. Проте коштів на нові вибори не передбачили в бюджеті.
Вибори до обласної ради мали відбутися 27 січня ц. р. Чотирнадцять політичних партій висунули понад 50 кандидатів. Найактивнішими виявилися ВО «Свобода», Народний рух України та Партія регіонів.
Серед відомих прізвищ — Лілія Бойчишин, донька колишнього голови секретаріату Руху Михайла Бойчишина, керівник обласної організації молодих регіоналів Богдан Хруставчук, син народного депутата України Михайла Блавацького — Павло.
Потужною колоною йде на вибори Партія регіонів, яку майже в усіх районах представляють голови райдержадміністрацій. У Городоцькому — Оксана Дунас, у Бродівському — Василь Стронський, у Яворівському — Микола Романюк, у Сколівському — Михайло Гнатишин.
Політичні експерти вважають, що голова Львівської ОДА Михайло Костюк хоче у такий спосіб вивчити громадську думку — наскільки жителі області довіряють нинішній виконавчій владі. Хто не зможе перемогти на виборах, найпевніше, буде відправлений у відставку.
Голова Львівської облради Петро Колодій «Голосу України» заявив, що вибори 27 січня очевидно не відбудуться. Бюджет дефіцитний, нема звідки брати кошти. Він не знає в обласному бюджеті жодної статті витрат, яку можна урізати на 7,5 мільйона гривень.
 
Львів.