У кінці грудня у Києві Спілка молодих кінематографістів України провела 4-й міжнародний фестиваль молодого кіно «Десята муза» — за підтримки Мінкультури України, кіностудії імені Довженка та груп компанії «Star Мedіa».

Фестиваль дає змогу молодим заявити про себе й реалізувати свої творчі можливості. Це нові знайомства, нові ідеї, нові плани на майбутнє.

Були представлені роботи у номінаціях за кращі анімацію, режисуру, операторську роботу, сценарій, чоловічу та жіночу роль і «Відкриття року». Спеціальний приз отримав актор Дмитро Суржиков, який показав свою режисерську роботу — фільм «МАМА» за участю Ади Роговцевої. Тим часом Гран-прі не отримав ніхто. Але, за словами Юрія Мінзянова (голова журі, генеральний продюсер групи компаній «Star Мedіa»), всі переможці 4-го фестивалю отримають можливість працювати в компанії «Star Мedіa».

Фестиваль від початку до кінця пройшов у добрій атмосфері. Проводились майстер-класи, зустрічі з акторами та продюсерами, паралельно влаштували кастинг для подальшої співпраці.

У рамках заходу відбувся перший всеукраїнський фестиваль музичних відеокліпів «КІНОДрайв» та конкурс фотографів Catch Emotіon (завданням було розкрити актора на максимальну кількість емоцій і потім показати відеоролик із фотографій). А формат «КІНОДрайву» був такий: методом жеребкування вибрано виконавців і знімальні групи, ніхто до останнього моменту не знав з ким, у якому жанрі й як зніматимуть кліп.

Наступного року Спілка молодих кінематографістів починає зйомки кількох кінопроектів, зокрема є й повнометражні фільми.

«Подальші плани фестивалю — розвиватися, виходити на новий рівень, проводити виїзди за кордон для обміну досвідом. Усе ще попереду, це тільки перші кроки...» — сказала голова Спілки молодих кінематографістів України Олена Фурдуй.