Морозну ніч із суботи на неділю провели у двох легкових автомобілях голова села Агрономічне Вінницького району Володимир Постовий, арбітражний керуючий Михайло Сокольвак, а разом з ними — депутат сільради, водії та кранівник — загалом шестеро осіб. 

Їхній транспорт заблокували на території автопарку в селі Костянтинівка Липовецького району. «Про те, що нам закрили виїзд за ворота автопарку, ми повідомили телефоном міліцію та прокуратуру Липовецького району, — каже Володимир Постовий. — Міліція приїхала на місце, але втручатися не стала. Причиною конфлікту виявився трактор для розчищення снігу».

— Придбаний на торгах трактор раніше належав приватному сільгосппідприємству «Росток», що в Калинівському районі, — зазначає арбітражний керуючий Михайло Сокольвак. — Після банкрутства підприємства власники вирішили сховати наявну у них техніку і перевезли її в сусідній район, в село Костянтинівку, до знайомого підприємця. Ми її там виявили й склали акт про відповідальне зберігання. А потім виставили на торги. Усі процедури виконано з дотриманням законодавства. Спершу колишній власник не заперечував проти того, щоб забирали трактор, згодом передумав...

Події суботнього дня й наступної ночі арбітражний керуючий фіксував на відеокамеру свого мобільного телефону. «Ці записи повністю спростовують слова людей, які стверджують, що ніхто нас не утримував, — каже арбітражний керуючий. — О п’ятій ранку в неділю, коли мороз припікав нестерпно, нам сказали, що можете вийти, але не виїхати. А як без машини вибратися із села?» На підтвердження сказаного М. Сокольвак вмикає запис з фрагментом, на якому міліціонер просить господарів дозволити випустити за ворота хоча б легкові автомобілі з людьми. Утім, сільський голова Агрономічного Володимир Постовий розповів, що виходив за територію. Щоправда, без машини.

Ворота для приїжджих відчинили тільки через 29 годин. Придбаний трактор так і не вдалося забрати. «Чекаємо на рішення прокуратури», — інформує сільський голова Володимир Постовий.