Народний депутат України Тарас Батенко, член фракції «Блок Петра Порошенка» , який переміг у Перемишлянському 123-му виборчому окрузі на Львівщині, вже виконав перші обіцянки виборцям. Зареєстрував у Верховній Раді аж три законопроекти.
Перший — «Про відкликання народного депутата України», який дасть можливість виборцям контролювати своїх обранців. Тарас Батенко пропонує відкликати депутатів після того, як суд встановить, що вони порушили положення Конституції, закони України або пропустили більш як половину пленарних засідань.
Ще одна причина для відкликання — систематичне невиконання депутатських обов’язків, неперсональне голосування.
Другий законопроект — «Про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення національної безпеки України». Народний депутат за вказівкою своїх виборців пропонує відмовитись від позаблокового статусу і повернутися до зближення з НАТО, що істотно посилить позиції країни у протистоянні з російською агресією.
І третій законопроект — «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Народний депутат пропонує передбачити право жінок виходити на пенсію у 55 років та зменшити стаж для отримання мінімальної пенсії за віком.
Тарас Батенко — кандидат політичних наук, пройшов хорошу школу політичної та громадської діяльності. Працював доцентом Львівського національного університету імені Івана Франка, заступником голови Львівської облдержадміністрації. До обрання народним депутатом керував філією магістральних нафтопроводів «Дружба» .
На виборах у 123-му виборчому окрузі (це Перемишлянський, Золочівський та Миколаївський райони — найскладніші на Львівщині) за народного депутата України Тараса Батенка проголосували 53 671 виборець — 50,89%. Його активно підтримував Герой України, колишній політв’язень Левко Лук’яненко.
Львів.