41 мобільний телефон, 71 зарядний пристрій, чотири колоди гральних карт та 19 пачок дріжджів вилучили працівники Піщанської виправної колонії №59 управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області. На звороті кожної мобілки значилося прізвище засудженого, якому її мали передати.
Названі предмети доставив на територію колонії один із спритних робітників із Білгорода-Дністровського Одеської області. Вдалося йому це зробити тому, що замаскував їх у побутовий газовий балон. Чоловік підрядився виконати певну роботу на території колонії. Попередив, що працюватиме з власними матеріалами. Саме цей факт викликав підозру в співробітників оперативного відділу та відділу нагляду і безпеки виправного закладу. Інтуїція їх не підвела.
— Це найбільша кількість заборонених предметів, одноразово вилучених оперативниками, — каже Ірина Шаповалова, головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області. — В цій самій установі 18-річному засудженому намагалися передати мобільний телефон, заховавши його в дволітровому відрі з домашнім смальцем. Телефон і зарядний пристрій до нього були у поліетиленовому пакеті в штучно зробленому подвійному дні відра. А в Стрижавській виправній колонії №81 засудженим привезли декілька мобільників у відрі з жиром.
 
Вінницька область.