Після загибелі 22-річної жительки села Борсків Тиврівського району на Вінниччині сиротами залишилося двоє маленьких дітей.

У невелике село Борсків п’ятий день не завозять продукти. У молодої мами Ніни закінчилося дитяче харчування. Щоб 3-місячна донька Катя не залишилася голодною, жінка вирішила добратися до містечка Гнівань, що за десять кілометрів. Однак додому не повернулася. Її тіло знайшли в полі. Поруч лежав рюкзак з продуктами. Ішла вона з колишнім чоловіком. Той сам дістався додому.

— Ніна була дуже людяною і старанною, — каже її односельчанка депутат Ворошилівської сільради, до якої входить село Борсків, Лідія Рудакова. — Вона у нас недавно, але її всі полюбили, бо гарна, щира людина. У домі завжди порядок. Діти доглянуті. Раніше вона жила у Вінниці. Два роки тому разом з чоловіком перебралися в село. У них двоє дітей: хлопчику три з половиною роки, а Катрусі лише три місяці. Коли дівчинка з’явилася на світ, Ніна вже була розлучена з чоловіком.

Односельці дивуються долі молодої жінки. Ніна закінчила Вінницьке педагогічне училище. З порядної сім’ї. Однак з чоловіком їй не поталанило. Кажуть, заглядав у чарку, що й стало причиною розлучення. Однак після того він приїжджав до дітей. Бувало, не сам, а з братом. Так сталося й того дня. Коли чоловіки прийшли, вона навіть зраділа. Подумала: на одного залишить дітей, іншого попросить провести її до міста за дитячим харчуванням.

Зимовий день короткий. Уже сутеніло, коли скупили необхідні продукти. Ще й в аптеку потрібно було зайти. Взяли таксі. Попросили водія їхати доти, доки буде можливість. Дорога була розчищена тільки до Ворошилівки. Звідси до Борсківа ще сім кілометрів. Таксист відмовляв їх вирушати у таку заметіль, але ж дома чекало двійко дітей.

— Я його питала, як він міг Ніну залишити саму в таку заметіль, — продовжує Лідія Корніївна. — А він каже, що їй стало зле і він не зміг її врятувати.

Лідія Корніївна каже, що був у рюкзаку і телефон. В останні хвилини жінка телефонувала знайомим, рятувальникам. Їхні номери зафіксовані у телефоні.