Ротація кадрів очікується серед керівного складу обласної міліції. Про це повідомив на своїй першій прес-конференції новий очільник вінницьких правоохоронців генерал-майор Віктор Русин.
— Я звернувся з клопотанням до міністерства: замінити приблизно п’ятдесят відсотків керівників районних та міських відділів міліції, — зазначив він. — Дехто вже сам написав рапорти про намір йти на заслужений відпочинок. Я не прихильник того, щоб керівник міліції 5—7 років працював в одному районі: тривалий час служби на одному місці розслабляє, він уже не помічає недоліків, обростає дружніми стосунками, зокрема з представниками бізнесу. Щоб уникнути цього, потрібно провести ротацію кадрів.
За словами генерала, підуть з роботи також два його заступники. На їх місця прийдуть молоді амбітні офіцери.
Раніше Віктор Русин очолював міліцію Закарпаття. Але він не має наміру клопотати перед Києвом про переведення до Вінниці своїх колишніх помічників. «Немає команди Русина чи команди Ноніка (колишній начальник міліції Вінницької області. — Авт.), — каже він. — Ті, хто служить в міліції, присягали народу України. Жодного начальника із Закарпаття у Вінницькій області не буде. Більше того, я вважаю, що керівниками міліцейських підрозділів в регіоні мають бути люди, які виросли у цій області та знають її особливості, людей».
Новопризначений генерал також повідомив, що не претендуватиме на житло у Вінниці.
Вл. інф.