Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до своїх черкаських колег і, зокрема, міського голови Сергія Одарича з проханням перейменувати вулицю Енгельса в Черкасах на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола.
Зрештою, це не є забаганкою івано-франківських депутатів. Відповідне звернення вони прийняли, як ідеться в рішенні: «на численні прохання громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю та міста Черкаси, з пропозицією гідно відзначити 75-ту річницю з дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола на його батьківщині».
Як відомо, 24 грудня 2012 року українська громадськість відзначатиме 75-ту річницю з дня народження величного сина українського народу В’ячеслава Чорновола, з іменем якого нерозривно пов’язана історія Черкаського краю. В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в селі Єрки Катеринопільського району Київської області (нині — Черкаська область).
Іменем Героя України В’ячеслава Чорновола названо вулиці в чотирнадцятьох обласних центрах України, та, на превеликий жаль, — не в Черкасах. В Івано-Франківську вулицю на честь В’ячеслава Чорновола названо одразу ж після трагічної смерті політичного діяча. Також в обласному центрі, як і в інших містах, встановлено погруддя видатному українцю, його пам’ять глибоко шанується та оберігається всією громадою міста.
Саме через це й задля «історичної справедливості» івано-франківські депутати звертаються до черкаських «з проханням почути голос громади та прийняти відповідне рішення про перейменування вулиці Енгельса в місті на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола».
 
Івано-Франківськ.