Віднедавна інспектора Корабельного міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області Вікторію Новікову (на знімку) називають «Міс Чарівність». Такий титул вона здобула нещодавно на Всеукраїнському конкурсі «Міс пенітенціарної служби України-2012».

«Голосу України» дівчина розповіла, що культурні заходи «з прив’язкою до сфери діяльності» нині дуже потрібні суспільству. На таких конкурсах краси не ходять по сцені у купальниках, не шокують соціум розшитими діамантами сукнями, а звертають увагу на творчий талант і відданість своїй справі.

У боротьбі за титул «Міс пенітенціарної служби України-2012» та омріяну діадему представницям кращої половини необхідно було продемонструвати належні знання законодавчої бази, взяти участь у фотосесіях, представити свою «візитну картку», а також продефілювати у формі та у вечірніх сукнях.

За словами Вікторії, кожна область України відрядила у Київ найталановитіших, найчарівніших та найгарніших співробітниць установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і кримінально-виконавчих інспекцій. На перемогу заслуговували всі.

— Оцінювали і ораторське мистецтво? — перепитую у Вікторії.

— Так, бо це важливо для тих, хто працює із засудженими.

Професійний характер, каже, вона отримала у спадок: мати дівчини — заступник начальника Мелітопольської жіночої колонії для неповнолітніх.

Фото надане прес-службою управління ДПтС України в Миколаївській області.