У відділенні для грудних дітей Миколаївської міської лікарні №2 тепер найсучасніші умови для лікування найменших пацієнтів. 5 грудня відділення урочисто відкрили після ремонту та повного оснащення найсучаснішою медичною апаратурою та обладнанням. Тут лікують дітей віком від одного місяця до 3 років з інфекційними, пульмонологічними, алергологічними, нефрологічними, кардіологічними, неврологічними, гастроентерологічними патологіями.

Головний лікар закладу Олександр Плиткин розповів «Голосу України», що другий рік їхніми шефами є СП «НІБУЛОН». Воно вдихнуло нове життя в чотириповерхову будівлю, яка десятиліттями не оновлювалася. Спонсори також закупили нові меблі та побутову техніку. Так, підприємство відгукнулося на благодійну акцію «Подаруй здоров’я дітям», яку до Дня Святого Миколая щороку організовує міський голова Володимир Чайка.
— У кожному медичному закладі, де лікують дітей, усі палати мають бути класу «люкс», — зазначив Герой України, генеральний директор СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський. — У нашому місті багато заможних людей, і в усіх є маленькі діти, онуки, які час від часу хворіють. Тож потрібно пам’ятати, що за гроші здоров’я не купиш: його можуть повернути лікарі, якщо постійно вкладати кошти, щоб у дитячих лікарнях були найкращі умови та можливості для лікування.
Фото автора.
У двомісній палаті-боксі всі умови для лікування дитини й догляду за нею кимось із рідних.