Чотири подання внесено прокуратурою Вінницької області у зв’язку з порушеннями, виявленими в приватних охоронних фірмах. Керівництво обласної міліції зобов’язане притягнути винних осіб до відповідальності і вирішити питання про анулювання ліцензій на право займатися охоронною діяльністю структур, у яких виявлено порушення чинного законодавства.
За інформацією прес-служби обласної прокуратури, посадові особи одного із товариств, що надає послуги з охорони об’єктів, залучають до служби працівників, які не пройшли відповідний курс навчання та підвищення кваліфікації. У багатьох охоронних товариствах економлять, не включаючи до штатного розпису працівників, відповідальних за організацію і проведення заходів охорони.
Ще одне порушення пов’язане з відсутністю контролю за виконанням персоналом охорони покладених на нього обов’язків. Виявлено й факти, коли керівники окремих охоронних фірм не допускали до перевірки посадових осіб органу з питань ліцензування.
Позбавлення ліцензії суб’єкта охоронної діяльності є однією з підстав для його ліквідації. Та якщо усунути виявлені недоліки, можна працювати й далі. Головне — не допускати їх у майбутньому, наголошують у міліції.