На сьогодні, 6 грудня, запланована акція протесту жителів села Зарванці, розташованого неподалік від Вінниці уздовж автотраси, що веде до Хмельницького. Рішення про перекриття дороги прийнято на зборах минулої суботи. У такий спосіб селяни хочуть привернути увагу до проблем з газифікації їхнього населеного пункту. 
— Ми будемо ходити по пішохідному переходу доти, доки не приїде начальство і не поставить на місце нашого сільського голову, — каже один з учасників майбутньої акції. — Ходити по переходу нікому не заборонено. 
Жителі Зарванець кажуть, що ще чотири роки тому здали кошти на прокладення газопроводу, але сільська рада запровадила дивне правило: вулицю не газифікують доти, доки всі мешканці не розрахуються. 
— У нашій частині села, що має назву Хмельова, є земельні ділянки, на яких ще не споруджені будинки, — каже жінка на ім’я Надія. — Люди використовують їх під городи. На окремих садибах тільки фундамент спорудили. Люди доглядають город, а їм кажуть: плати за газ! Де ж тут логіка? Виходить, нам не підключать газ доти, доки на всіх ділянках не збудують будинки? 
— Проектно-кошторисну документацію замовляли на все село, — каже Василь Катілов, сільський голова Якушинець, до цієї сільради належать Зарванці. — Таким було колективне рішення на зборах села. Порівну на всіх розділили загальну суму. З кожного двору треба було здати по 4,2 тисячі гривень. Якщо на вулиці, наприклад, нараховується 30 будинків, а гроші здали господарі тільки 20, то як можна газифікувати вулицю? Ось так вийшло і на Хмельовій. Заплатять гроші — і буде в них газ. 
Сільський голова нічого не знає про намір людей з Хмельової вийти на акцію протесту. «Я про це вперше чую, — каже пан Катілов. — Але такі заяви звучать уже не вперше. Кожен сам вирішує, що йому робити. Я ще раз повторюю: нехай сплачують гроші — і не доведеться на трасу виходити». Селяни дорікають керівникові громади, що він навіть на збори не прийшов, хоча його запрошували. 
За інформацією сільського голови, у Зарванцях не завершено роботи з газифікації ще на дванадцяти вулицях, або в третині будинків. До нового, 2013-го року, планують подати блакитне паливо до будинків на семи вулицях. На інших роботи відновлять тоді, коли за них розрахуються всі мешканці, вкотре наголосив сільський голова.