На автовокзалі в райцентрі Томашпіль пасажири стали свідками того, як чоловік зламав двері до приміщення білетних кас, приставив пістолета до скроні касирки і вимагав білет на автобус до Вінниці. Пасажири викликали міліцію. Зловмисника затримали. Ним виявився раніше засуджений 36-річний чоловік із сусіднього району.

Як пояснили правоохоронці, порушник купив білет на автобус до обласного центру. Та до відправлення ще був час, і вони з товаришем пішли в кафе. Через це й запізнилися на автобус. Розлючений чоловік почав вимагати, щоб йому обміняли квиток на наступний рейс. Для цього треба було доплатити 10 гривень. У відповідь він увірвався в касу... За скоєння цього правопорушення передбачено покарання від арешту строком до шести місяців до обмеження волі до двох років, повідомили правоохоронці.

А в місті Козятин ще один п’яний молодик так само з пневматичного пістолета обстріляв приміщення районної газети «Вісник Козятинщини». Результатом стали вибиті шибки. Про це повідомив у заяві в міліцію редактор газети, що є друкованим органом районної влади.

— Під час проведення огляду слідчо-оперативною групою слідів проникнення у приміщення редакції не було виявлено, — каже керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник. — Крім кімнатних квітів, які були на підвіконні, нічого не зникло. Зате на місці події знайдено набої до пневматичного пістолета.

Підозрюваного міліціонери розшукали того само дня. Ним виявився 21-річнй місцевий житель. Він підтвердив, що має пневматику. Вночі вирішив постріляти. Каже, що цілився в металеві гаражі, випадково влучив у вікна. Про те, що в цьому приміщенні — редакція газети, не знав. Свою провину зловмисник визнав повністю та зголосився відшкодувати завдані збитки. Пістолет у чоловіка вилучено.

Вінницька область.