У селі Клубочин Ківерцівського району 4 листопада відбулася панахида за загиблими —  70 років тому гітлерівці масово розстріляли жителів цього краю.

У роки Другої світової війни розташований серед Цуманських лісів Клубочин став центром антифашистської боротьби. У селі було створено одну з перших антифашистських груп, яку очолював місцевий житель, колишній член Комуністичної партії Західної України Олександр Філюк (згодом — командир партизанського загону). Фашисти вирішили покарати жителів за підтримку партизанів.
Зранку 4 листопада 1942 року сотні гітлерівців і поліцаїв оточили Клубочин. Вони зігнали жінок, дітей, літніх людей у центр села і зачинили в клуні, а чоловіків змусили копати велику яму. Потім виводили великими групами і розстрілювали, попередньо зачитуючи зі списку, складеного зрадником, прізвища та імена жертв.
Того дня фашисти разом зі своїми посібниками розстріляли 137 мирних жителів, у тому числі 38 дітей і 48 жінок. Село ж зруйнували і спалили вщент. Після війни Клубочин відбудували, на місці трагедії створили меморіал. Щороку 4 листопада до могил жертв тієї трагедії покладають квіти і вінки, приходять нащадки, щоб вшанувати пам’ять загиблих.
 
Волинська область.