Днями УМВС України в Миколаївській області повідомило, що співробітники Управління карного розшуку затримали осіб, яких обґрунтовано підозрюють у причетності до скоєння низки особливо тяжких злочинів, пов’язаних з убивствами чоловіків, які мали успішний бізнес у Миколаєві.
Такі випадки були зафіксовані протягом 2011—2012 років. Кожен — шокував городян зухвалістю бандитів: у власних оселях, під’їздах будинків, в автомобілі вони, застосовуючи вогнепальну зброю, впритул розстрілювали своїх жертв.
Так, торік у листопаді, увечері біля власного будинку на вулиці Фрунзе знайшли вбитим з вогнепальної зброї 41-річного підприємця. У березні поточного року близько сьомої години ранку на спецлінію «102» зателефонував чоловік та повідомив, що в нього стріляли невідомі в під’їзді власного будинку на вулиці 8 Березня. Розуміючи, що вмирає, чоловік, 1939 року народження, намагався хоч щось розповісти про обставини скоєного стосовно нього злочину. Слідчо-оперативна група, яка негайно прибула на виклик, застала його мертвим на сходах між першим і другим поверхами. Поруч із трупом лежали чотири гільзи калібру 9 мм. Застрілений займався купівлею-продажем валюти, мобільних телефонів, золота на одному з ринків обласного центру. Того дня підприємець йшов на роботу, про що свідчила відповідна табличка, яку знайшли в кишені його куртки разом із приблизно 1200 доларами, трьома мобільними телефонами та срібним ланцюжком. А за два місяці, у травні, ще один схожий злочин сколихнув громадськість: на проспекті Миру в районі ринку «Колос» у власному автомобілі з вогнепальними пораненнями знайшли труп 29-річного чоловіка.
Наразі правоохоронці назвали чотирьох членів бандитського угруповання. Усі підозрювані — мешканці обласного центру. Це чоловіки, яким 44, 37, 33 і 23 роки. У них вилучено речові докази, які обґрунтовують їхню причетність до скоєння вбивств. Це саме підтверджують і результати проведеної ДНК-експертизи.
Наразі триває слідство, підозрюваних узято під варту.
Миколаївська область.