На черговій сесії Одеської обласної ради буде розглянуто заяву депутата, доктора економічних наук, професора Миколи Шутова про дострокове складання повноважень. Він — безпартійний, був оббраний за списком політичної партії «Сильна Україна».
— Політична сила, за списком якої мене обрали, саморозпустилася. Вступати в Партію регіонів, як рекомендував лідер, я не хочу. А в умовах існування в облраді мовчазної більшості, яка голосує за вказівкою, сенсу мого сидіння там немає. Була надія на те, що політичний клімат у країні зміниться після парламентських виборів, але цього не сталося. Одне слово, я вирішив здати мандат», — заявив депутат Микола Шутов.
Його вихід із ради не означає припинення політичної діяльності: «От тільки, в якому форматі я її здійснюватиму, поки що сказати не можу. Зазначу лише, що це буде третя сила, — сказав авторитетний в Одеській області вчений-економіст Микола Шутов.
Микола Шутов — уже третій депутат облради, який добровільно відмовилася від мандата. До нього обласну раду добровільно покинули Борис Музалєв і Микола Салтановський.
Ще один депутат — Костянтин Лавриненко, котрий входить до фракції Партії регіонів, упродовж двох років не відвідує засідання обласної ради: його розшукує міліція, що розслідує дії депутата на посаді керівника багатотисячного державного підприємства.
Одеса.