Член-кореспондент Академії наук України, професор Борис Тодуров провів майстер-клас для лікарів Дніпропетровського обласного центру кардіології та кардіохірургії. Він виконав дві операції на серці пацієнтам з ішемічною хворобою. Після цього у супроводі бригади провідних фахівців оглянув та надав консультації тим, хто перебуває у стаціонарних відділеннях, а також прочитав лекцію на тему «Нові перспективи хірургічного лікування серця».

 

— Дніпропетровський обласний центр кардіології та кардіохірургії — один із провідних медичних закладів в Україні, що надає всі види кардіологічної допомоги. Тут є потужна база та висококваліфіковані спеціалісти, які постійно вдосконалюють свої знання. Професія кардіохірурга потребує найвищого професіоналізму та майстерності, тому дуже важливий обмін досвідом між лікарями цієї спеціальності, — наголосив професор Тодуров.

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджено найновітніші методики лікування пацієнтів з вадами серця. Протягом року тут виконують понад 3000 операцій, в тому числі і на відкритому серці: протезування клапанів, аорто-коронарне шунтування, імплантація кардіостимуляторів, стентування коронарних судин, електрофізіологічні втручання тощо. Завдяки передовим технологіям, кардіохірурги центру щорічно проводять понад трьохсот операцій на серці, що зупинилося. Такі втручання належать до найвищої категорії складності.

А дітям із вродженою патологією, в тому числі і новонародженим, тут проводять радикальну корекцію пороків серця. Спеціалісти центру оперують малюків протягом першого місяця після народження, а в деяких випадках і в перші години життя. У 2012 році 182 дитини повернули до життя саме завдяки таким операціям.

 

Дніпропетровськ.

На знімку: серце можна подивитися і на комп’ютері, а поради від професора — на вагу золота.

Фото надано прес-службою ОДА.