Інформація про основну діяльність медичних закладів Миколаївської і Херсонської областей відтепер буде в єдиному інформаційному полі.
Так, за повідомленням прес-служби управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА, нещодавно завершено роботу зі створення медичної інтернет-мережі для лікувальних установ двох південних регіонів. Незабаром на серверах дата-центру буде розміщено єдині адміністративно територіальні довідники, єдиний персоніфікований реєстр населення, довідники медичних послуг, ідентифікований довідник медикаментів, діагностично-споріднених груп тощо.
Усі медичні установи, які буде підключено до дата-центру, матимуть можливість отримувати звідти докладну інформацію професійного характеру, адже тут накопичуватимуться медико-економічні дані про кожного пацієнта протягом усього життя. Щоб інформація в медичній інтернет-мережі була абсолютно захищена, компанія Укртелеком надала захищені канали зв’язку. Зверну увагу: довідники, що постійно оновлюватимуться, мають бути доступні в режимі реального часу.
На думку представників робочої групи Міністерства охорони здоров’я України, яка здійснює розробку інтегрованої моделі управління (очолює групу директор Департаменту лікувально-профілактичної допомоги МОЗ Микола Хобзей), нова система дасть можливість організувати роботу медичних закладів двох регіонів (від сімейного лікаря до МОЗ) в єдиному інформаційному полі та реально підійти до побудови єдиної медичної управлінської вертикалі на районному, обласному рівнях та рівні МОЗ.
Нині вже формуються реєстри пацієнтів сімейних лікарів, реєстри пацієнтів з артеріальною гіпертонією, електронні версії клінічних протоколів з прив’язкою до них медичних послуг та медикаментів для використання в установах охорони здоров’я тощо.
 
Миколаївська область.