Ця недобудова в Кіровограді (на знімку) вже кілька років не найкращим чином «прикрашає» центральний парк «Ковалівський» — улюблене місце відпочинку городян. Поряд розташована обласна філармонія, а неподалік — дитячий майданчик. Та й до оновленого театру ім. Марка Кропивницького — рукою подати. Усе це — в зеленій оазі, одному з небагатьох, що збереглися,  привабливих місць, доступних для пересічних громадян.
Перетворенням покинутої будівлі на центр розвитку і відпочинку дітей віднині перейматиметься обласна влада. За словами голови облдержадміністрації Сергія Ларіна, нарешті знайшлися претенденти бути власником недобудови, тож є з ким вести переговори про її придбання. При цьому обласна влада запевняє, що не віддасть об’єкт під ресторан чи нічний клуб. Мовляв, якщо для завершення будівництва витрачатимуть бюджетні кошти, то такий об’єкт повинен відповідно і використовуватися. Серед можливих претендентів на будівлю називають міський ДЮЦ і школу Олександра Лещенка (тренера команди — переможниці минулорічного «МайданSу») «Імперія мистецтв».
Загалом в області налаштовані створити на базі Ковалівського парку потужний центр для дітей. Цей комплекс має стати логічним продовженням архітектурного ансамблю реконструйованих вулиці Палацової, Театральної площі та театру ім. М. Кропивницького.
Керівники профільних управлінь ОДА вже отримали доручення опрацювати пропозиції щодо перспектив розвитку та використання будівлі.
 
Кіровоградська область.
Фото автора.