У двох містах Донеччини — Краматорську та Вугледарі, зареєстровано перевищення епідеміологічних порогів захворюваності на грип на 5—12 відсотків, передає УНН.
За тиждень у Донецькій області на ГРВІ захворіли майже 18 тисяч осіб — показник на 9,6 відсотка вище порівняно з аналогічним тижнем минулого року. Водночас по області середні показники захворюваності нижчі, підстав для закриття шкіл на карантин наразі немає.
А в Запоріжжі на імунізацію від грипу медичних працівників лікарень буде витрачено 57 тисяч гривень. За словами начальника управління з питань охорони здоров’я Запорізької міськради Надії Севальнєвої, «це медики «Швидкої», дільничні терапевти та педіатри».
Нагадаємо, щодня в середньому 20 тисяч українців починають хворіти на грип. Найкращою профілактикою, за даними ВООЗ, визнана вакцинація.
До речі, в більшості розвинених країн світу працедавець не оплачує лікарняний, якщо працівник не щеплений від грипу, стверджує головний спеціаліст із клінічної імунології Києва Олег Назар.
Загалом щеплення від грипу дає змогу втричі скоротити тривалість лікарняного. Окрім того, один долар, вкладений у вакцинацію, зберігає до 30 доларів із бюджету підприємства, які можна витратити на оплату лікарняного для працівника. У Сполучених Штатах, було підраховано: економічні збитки від епідемії грипу становлять 71—167 мільярдів доларів на рік.