Безсумнівним переможцем виборів є Партія регіонів. Про це під час круглого столу заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов. 
«Тут немає сумнівів. Мені хотілося, щоб ті політичні сили, які пройшли в парламент, відходили від передвиборної риторики та орієнтувалися на інтереси наших громадян», — сказав регіонал.
За словами В. Лук`янова, йому дуже не сподобалася позиція деяких мажоритарників, котрі будь-якою ціною намагаються пролізти у владу. «Приміром, є позитивний приклад Андрія Іллєнка та Галини Гереги. Галина Федорівна поступила дуже толерантно, не стала опускатися до конфліктних ситуацій. Але є округи, де мажоритарники побували і в «Нашій Україні», і в «БЮТ-»Батьківщина», і нині ведуть боротьбу. Нам потрібно закріпити законодавчо: якщо протягом трьох днів голоси на окрузі не підраховано, їх потрібно визнавати недійсними», — вважає він.
Народний депутат зазначив, що у Верховній Раді може бути конструктивна опозиція.
Натомість кандидат у народні депутати від «Удару» Ірина Геращенко переконана, що якщо продовжиться нинішня ситуація з підрахунком голосів, то на цих виборах програє Україна.
Вона також прокоментувала результати парламентських перегонів. «Ніяких 30% у Партії регіонів немає. У нас є інформація, що працівників соцсфери о восьмій ранку вели на вибори строєм, щоб вони під страхом втрати зарплати поставили галочку в потрібному місці. Для нас важливо зараз захистити людей від страху, зупинити пресинг. Щодо партії «УДАР», яка вперше брала участь у парламентських перегонах, то вона показала гарний результат», — зазначила І. Геращенко.
Точкою дотику «УДАРу» і «Свободи», на її думку, є насамперед негативне ставлення до закону про вибори.
«На 13 проблемних округах перемогла опозиція. Тож треба там перерахувати голоси. По-друге, людей, які робили фальсифікації, мають кримінально покарати. По-третє, ми будемо наполягати на відставці тих чиновників, які залучили силовиків до підрахунку голосів. Якщо цього не станеться, «УДАР» не виключає «обнулення» списків», — наголосила І. Геращенко.
На думку кандидата у народні депутати від ВО «Свобода» Андрія Іллєнка, нова Верховна Рада буде норовливою, а співпраця фракцій — ситуативною. «Важливо, що в цьому парламенті з’явилися нові політсили. Я кажу, в першу чергу, про результат «Свободи», який перевищив усі очікування, навіть наші. Ми співпрацюватимемо з опозицією, насамперед з «Батьківщиною», «УДАРом», з якими ми, мабуть, будемо в одному човні», — зазначив він та висловив упевненість, що конституційної більшості влада не матиме.
А. Іллєнко вважає, що для влади найголовнішим буде утримати в своєму таборі мажоритарників, яких потрібно буде постійно стимулювати. «Їх триматимуть не тільки страхом, а й деякими економічними бонусами», — переконаний він.
Коментуючи ситуацію з підрахунком голосів, А. Іллєнко зазначив, що Україна стала заручником хворих амбіцій декількох людей, які його блокують. «В моєму окрузі, коли ситуація зайшла в глухий кут, то Галина Герега зробила дуже мудрий крок, але багато хто ще не доріс до такого рівня», — додав він.