Минулого року і протягом першого півріччя поточного в Чернівецькій області значно збільшилась загальна кількість бригад «швидкої медичної допомоги». Результатом стало поліпшення майже всіх показників роботи служби «103», особливо в тих рай-онах, де з’явились додаткові пункти «Швидкої медичної допомоги».
Підготовлено регіональний план дій щодо виконання Закону «Про екстрену медичну допомогу» та концепцію реформування відповідної допомоги в області. Зокрема, планується відкрити на Буковині центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також єдиний оперативно-диспетчерський центр. Наразі в області функціонує одна самостійна міська станція «Швидкої медичної допомоги» з п’ятьма пунктами на території міста Чернівці, 12 відділень «Швидкої медичної допомоги» при центральних районних лікарнях та міській лікарні міста Новодністровська, 16 пунктів «Швидкої медичної допомоги» на території області. Цього року Чернівецька область отримає понад 
6 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на закупівлю медикаментів та витратних матеріалів для служби «Швидкої медичної допомоги», що дасть змогу значно поліпшити її медикаментозне та технічне оснащення.
 
Чернівецька область.