У Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону, який очолює полковник медичної служби Володимир Майданюк, успішно впроваджують новітні методи обстеження та лікування хвороб серцево-судинної системи, повідомляє прес-служба Міноборони України.

— З кожним роком кількість хворих на атеросклероз зростає. Сьогодні кожна друга людина віком понад сорок років зіштовхується з проблемами, спричиненими цим захворюванням. За допомогою нового обладнання ми змогли впровадити сучасну малотравматичну методику лікування інфаркту міокарда та інших хвороб шляхом стентування коронарних чи інших артерій, — пояснив начальник клініки хірургії серця та магістральних судин ВМКЦ Південного регіону полковник медичної служби Володимир Абраменко.

Військові хірурги вже провели близько сотні стентувань коронарних і периферійних артерій та коронарографій, також збільшилась кількість відкритих операцій на сонних артеріях, аорті та периферійних артеріях. У перспективі фахівці клініки планують розпочати проведення відкритих операцій на серці.

Фото надано прес-службою МО України.