Повідомлення про зникнення цієї дівчинки обійшло всі місцеві видання. Восьмирічна дитина пішла кататися на роликових ковзанах і додому не повернулася. Мати звернулася до Дніпропетровського райвідділу пізно ввечері. 
Як повідомляють правоохоронці, заява від 27-річної мешканки селища Чумаки надійшла до міліції о 22.40. А вже вранці 28 жовтня, незважаючи на проведення в Україні виборів у Верховну Раду, до селища Чумаки по тривозі були направлені сто працівників особового складу МВС, 60 солдатів Внутрішніх військ, а також працівники кінологічної служби для розшуку зниклої дитини. Вони перевіряли посадки, поля, водойми, занедбані й недобудовані будинки — всі ті місця, де дівчинка могла бути. 
У результаті проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до події причетний 38-річний місцевий житель — раніше засуджений за зґвалтування 13-річної дівчинки, котрий жив з подругою матері зниклої дитини. Зловмисник зізнався, що, будучи нетверезим, він заманив дитину на територію госпбудівель, де зґвалтував і вбив дівчинку. На прес-конференції в Дніпропетровську начальник кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС у Дніпропетровській області Ірина Качинська розповіла: 
— У процесі роботи із затриманим було встановлено, що 27 числа, перебуваючи в стані глибокого алкогольного сп’яніння, під приводом показати свій мобільний телефон він заманив дівчинку на територію госпбудівель, розташованих неподалік, де зґвалтував і позбавив її життя. У ході обшуків у сараї затриманого було виявлено закопане тіло дитини. Вбивця заклав місце «поховання» цегельною кладкою, а вхід у підвал закидав побутовим сміттям.
— У даний час зловмисника затримано, триває збирання і зміцнення доказової бази. Безперечно, цей злочин — з розряду особливо тяжких. Крім того, Ліза була єдиною дитиною в родині, — зазначив заступник начальника слідчого управління ГУ МВС у Дніпропетровській області Геннадій Солдатенко. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 115 п. 2 ч. 2 КК України («Вбивство малолітньої дитини»). Зловмисникові загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. З урахуванням попередньої судимості його може бути позбавлено волі на довічний тюремний строк. 
 
Дніпропетровська область.