У Петровському районному суді Донецька триває слухання справи про знущання над затриманими в міліції. Як повідомляв «Голос України», на лаві підсудних перебувають двоє співробітників райвідділу та один військовослужбовець. Кримінальну справу було порушено після того, як у червні цього року правоохоронці затримали мешканця обласного центру Михайла Б., який розпивав пиво на автобусній зупинці. Над доставленим до опорного пункту чоловіком жорстоко знущалися, внаслідок чого потерпілий переніс складну операцію і став інвалідом.
Під час слідчих дій, проведених прокуратурою Донецька, кількість потерпілих зросла до шести осіб. Це люди, які зазнали катувань у міліції в інший час та за інших обставин. Троє з потерпілих дали свідчення в суді у вівторок. Решта виступить наступного разу — слухання призначено на 9 листопада. Потерпілий Михайло Б. детально розповів у суді про свое побиття та зґвалтування у міліції.
Постраждалий також засвідчив, що старший дільничний інспектор вимагав у нього 1,5 тисячі гривень за звільнення. «Ми домовилися, коли і за яких обставин передам йому гроші. Ще раз нагадав, щоб про цей інцидент я забув, особливо про кийок, тому що мені буде соромно».
За словами чоловіка, пізніше представники райвідділу передали його родині 20 тисяч гривень — начебто для того, щоб побитий змінив свідчення. «Гроші пішли на лікування», — пояснив Михайло. Інші жертви знущань розповіли про побиття під час затримання. Підсудні працівники міліції та військовослужбовець у суді не визнали себе винними.
Дільничного інспектора Петровського райвідділу міліції та військовослужбовця звинувачують у перевищенні службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки, а старшого дільничного інспектора — у зловживанні службовим становищем, укриванні злочину та спробі отримання хабара. Максимальне покарання за скоєння таких злочинів — 10 років позбавлення волі.