У Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону відкрито сучасне відділення реанімації та інтенсивної терапії (для терапевтичних хворих) кардіологічної клініки (на знімку).

Відділення на шість ліжко-місць дасть змогу із використанням міжнародних стандартів надання медичної допомоги проводити інтенсивну терапію таких серйозних захворювань, як інсульти, інфаркти, важкі форми пневмоній. Підготовлено досвідчених лікарів-анестезіологів і середній медперсонал. Військові медики освоїли експлуатацію сучасного діагностичного і лікувального устаткування, зокрема, апаратів для штучної вентиляції легень, дефібриляторів, електрокардіографів, кисневих концентратів.

— Щороку у клініках терапевтичного профілю Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону проходять лікування понад 8 тисяч хворих, із них тисяча — такі, що потребують кваліфікованої допомоги спеціалістів відділення реанімації та інтенсивної терапії. Це зумовлено тим, що інсульти та інфаркти є одними з найпоширеніших захворювань не тільки в Україні, а й у світі, — зазначив начальник ВМКЦ Центрального регіону полковник медичної служби Сергій Петрук.

Фото надано прес-службою МО України.