Під час першого включення телемосту лікарі Кіровоградського обласного перинатального центру звернулися за порадою до столичних фахівців з приводу лікування двох пацієнток з найбільш складною екстрагенітальною патологією та маленького пацієнта реанімаційного відділення.
За словами президента Національної академії медичних наук України Андрія Сердюка, Кіровоградщина стала першовідкривачем перинатальної служби, оскільки саме тут у рамках національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства» відкрито перший сучасний перинатальний центр. Торік НАМН України підписала з областю угоду про впровадження телемедицини та безплатне лікування в її 28 інститутах тяжкохворих пацієнтів. Цього року за квотами вже пролікували 571 особу.
Наразі в країні відкрито шість перинатальних центрів. Запровадження в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України телемедицини дасть змогу оперативно лікувати складні випадки хвороб пацієнтів за місцем проживання. Нині вітчизняна телемедична мережа об’єднує 24 лікувальні установи, до неї можуть підключатися й обласні, й районні лікарні.