П’ять років тому в рубриці «Історія краю» нашої газети з’явився перший матеріал професора Валерія Бебика, який розпочав неканонічне дослідження історії тисячолітньої української цивілізації. 

Ці публікації неабияк зацікавили громадськість, яка бурхливо обговорювала їх на засіданнях університетських кафедр та публічних лекціях нашого постійного автора.

Кілька років тому журналісти редакції і В. Бебик навіть ходили на зустріч до Інституту історії НАНУ, де відбулася цікава дискусія з методології дослідження глибинних джерел української цивілізації.

Згодом з’явилася авторська передача В. Бебика «З глибини тисячоліть» на Українському радіо, а з минулого року на телеканалі «ТОНІС» виходить резонансна програма «Цивілізація ІNCOGNІTA».

Як повідомив президент громадської організації «Співдружність працівників інформаційних видань України» Віктор Шпак, на засіданні президії цієї організації прийнято рішення про висунення В. Бебика на здобуття цьогорічної Шевченківської премії.

Вл. інф.

На знімку: творчий процес зйомок коптських раритетів (Бог Птах, мумії священного кота та яструба, ІІ тис. до н. е.) з колекції Львівського музею історії релігії для програми «Цивілізація ІNCOGNІTA».

Фото Дмитра ЛЕВОШКА.