До кафе «Перлина» міста Котовська на Одещині тричі по черзі влетіла машина, що належить начальнику слідчого відділу Котовського міськвідділу міліції Тетяні Шептекіте. За кермом — її чоловік, який відразу втік з місця події.

Скалічені відвідувачі, які перебували в кафе. Двох — чоловіка та жінку, що сиділи в ту мить за столиком, машина, що влетіла, розкидала в різні боки. Одна із жінок, Юлія Войцеховська, опинилася під автомобілем. Водій тричі здавав то вперед, то назад. Коли машина нарешті зупинилася, чоловік Юлії витяг її з-під коліс і поклав на капот. У неї численні травми та переломи. Зараз вона перебуває у Котовській ЦРЛ у відділенні травматології у важкому стані, їй необхідна операція.

Ще один постраждалий чоловік на ту мить перебував на вулиці навпроти кафе. Його водій під час розвороту зачепив і протягнув метрів п’ятнадцять. У нього численні гематоми на тілі, садна, вибитий зуб. Прийшовши до тями, хлопець витяг водія з машини, який ледве тримався на ногах (за зовнішніми ознаками — у стані алкогольного сп’яніння). А на наступний же день хлопця викликали до міліції, бо водій, що покинув місце злочину, звинуватив його... у побитті.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За словами постраждалих, нині відбуваються усілякі спроби зам’яти справу. Від самого початку співробітники міліції, що приїхали, не горіли бажанням вживати якихось дій. Евакуатор приватного штрафного майданчика, що приїхав, намагався забрати автомобіль із місця злочину.

Згідно з розпорядженням начальника Головного управління МВС України в Одеській області, матеріали кримінального провадження передані в спеціалізований відділ Слідчого управління ГУМВС із розслідування ДТП. Своїм наказом Іван Катеринчук також відсторонив від виконання службових обов’язків керівника слідчого підрозділу Котовського міськвідділу міліції на період проведення службового розслідування про причетність до скоєння правопорушення.

Одеська область.