У Національному музеї Тараса Шевченка відкривається виставка живопису та графіки відомих київських художників Володимира та В’ячеслава Казаневських. 

Називається вона «Гротеск». І неспроста. Глядачі зможуть побачити гротескні мальовничі портрети відомих сучасних українців, насичені яскравими фарбами пейзажі Криму і Карпат, а також графічні аркуші, які з вражаючою фантазією відбивають сучасну абсурдну дійсність. Тут є і гротеск, й іронія, і гумор. Але немає безвихідності. В’ячеслав буквально вихлюпує свої емоції на мальовничі полотна, вони вражають своєю експресією. У роботах Володимира сучасна людина постає перед глядачем без прикрас, немов оголюється її сутність, духовна та соціальна.

Трохи про авторів

Володимир Казаневський більше відомий як художник-карикатурист. Його малюнки були відзначені нагородами на престижних міжнародних конкурсах карикатури в 44 країнах світу, таких як Франція, Англія, Німеччина, Італія, США, Канада, Бразилія, Куба, Іран, Китай, Японія... Нагород понад триста, з них п’ятдесят Гран-прі та перших призів. Персональні виставки робіт Володимира були в Україні, Сербії, Ірані, Бельгії, США, Японії, Франції, Польщі й Румунії. Малюнки цього художника зберігаються в багатьох музеях і приватних колекціях у різних країнах світу.

В’ячеслав Казаневський — живописець. Він закінчив Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури в Києві, навчався також в Академії мистецтв у Лювені (Бельгія) у майстерні Поля Ван Ейка. Персональні виставки живопису В’ячеслава відкривалися в різних галереях Києва, а також у Бельгії. Він є учасником багатьох колективних виставок творів живопису у нашій країні та за кордоном. Роботи В’ячеслава перебувають у приватних колекціях в Україні, у Франції й у Бельгії.

Виставка почне працювати з 26 жовтня в Національному музеї Тараса Шевченка.