Надзвичайна подія сталася напередодні в райцентрі Красноград Харківської області. Вибух на асфальтовому заводі в Краснограді забрав людське життя й заподіяв важкі тілесні ушкодження кільком працівникам.
Трагедія сталася 11 жовтня близько одинадцятої ранку на асфальтовому заводі центральної бази виробничого забезпечення бурового управління «Укрбургаз» в місті Красноград. У перших повідомленнях про трагедію йшлося про вибух газового балона під час виконання зварювальних робіт, але насправді вибухнули пари нафти.
Як розповів співробітник Харківського територіального управління Держгірпромнагляду Анатолій Арцибашев, вранці під час монтажу металевих сходів та майданчика проводилися зварювальні роботи над частково заповненою ємністю з нафтою. Близько одинадцятої ранку спалахнули й одночасно вибухнули пари нафти без подальшого горіння.
У результаті НП був смертельно травмований 54-річний робітник Олександр Осадчий, який у момент спалаху знаходився на майданчику, який монтували, над ємністю з нафтопродуктами. Чоловіка скинуло з 3,5-метрової висоти й ударило об землю. Він отримав травми, несумісні з життям, і помер на місці.
Заступник начальника центральної бази виробничого забезпечення бурового управління «Укрбургаз» Іван Колесов, який керував зварювальними роботами, також перебував на майданчику над ємністю. У результаті спалаху він отримав опіки 60 відсотків тіла та перелом стегнової кістки. Його доставили до реанімації Красноградської ЦРЛ.
Електрозварювальник Андрій Ольховський, який виконував роботи, отримав опіки 35 відсотків тіла. Зараз він знаходиться в Харківському опіковому центрі.
У прес-службі Прокуратури Харківської області повідомили, що на місці події побував перший заступник прокурора області Володимир Суходубов. Слідчим відділом прокуратури області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України — порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.
Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.