У курортному Генічеську загострюється протистояння депутатської більшості та міського голови.
У справжню війну переростає відкрите протистояння між депутатською більшістю міськради і міським головою курортного Генічеська на Херсонщині. Після того, як голова Олександр Пінаєв достроково закрив одну з попередніх сесій, не забажавши розглядати на ній ті питання, які більшість вважала важливими, депутати міськради наполягли на скликанні позачергової сесії. І вже з перших хвилин зажадали змінити регламент так, щоб закривати її можна було лише після розгляду всіх питань порядку денного — тих, які пропонує міське керівництво, і тих, які «з голосу» в «Різне» додають самі народні обранці. Однак Олександр Пінаєв відповів тим, що достроково закрив і позачергову сесію, демонстративно покинувши залу в супроводі чотирьох із 35 присутніх депутатів (усього в міськраді 40 депутатів). Ті 31 депутат, що залишилися, продовжили сесію, обравши головуючим одного з основних опонентів міського голови — звільненого ним директора комунального підприємства «Азовкомунсервіс», депутата від Партії регіонів Володимира Ксенова.
Проведену без нього сесію Олександр Пінаєв вважає абсолютно нелегітимною, а її рішення — такими, що юридичної сили не мають і прямо суперечать нормам вітчизняного законодавства, яке регулює роботу місцевого самоврядування. Члени ж депутатської більшості переконані: не час займатися крутійством, оскільки тривале протистояння загрожує місту неабиякими проблемами у комунальному господарстві.
— У порядку денному була не тільки пропозиція змінити регламент, а й питання про фінансування робіт з кільцювання газопроводу. Це має стабілізувати тиск у мережах, через перепади якого минулої зими автоматика відключала газопостачання, а приватні будинки городян залишалися без тепла. Відкладати це питання через чиїсь особисті амбіції далі не можна — адже сезон холодів наближається, — пояснив у розмові з кореспондентом «Голосу України» Володимир Ксенов.
— Зміну регламенту ми вважаємо своєрідним «страхуванням», яке дасть змогу міській раді не залежати від примх однієї людини — голови Олександра Пінаєва. Що це означає: захотів — відкрив сесію, захотів — закрив? Міський голова теж повинен зважати на депутатську позицію та враховувати її під час формування порядку денного, — наполягає депутат Генічеської міськради, голова депутатської комісії з етики Любов Золотарьова.
Після другої проваленої сесії депутати міськради й міський голова Генічеська за стіл переговорів сідати не поспішають. Навпаки: у розмовах з журналістами члени депутатської більшості прямо говорять про те, що необхідно висловити Олександрові Пінаєву недовіру та відсторонити його від управління азовським курортом з населенням понад двадцять тисяч жителів. Олександр Пінаєв, у свою чергу, погрожує «запустити» процедуру відкликання найбільш незручних для нього власників міськрадівських мандатів. Зважаючи на все, градус протистояння в органі місцевого самоврядування і надалі очікується високий. На відміну від температури батарей у школах, дитсадках і житлових будинках городян.
 
Херсонська область.