На 12% планується скоротити річне споживання теплової енергії у Дніпропетровську і на 18% — споживання природного газу. І все це — за рахунок впровадження енергозберігаючих заходів як у житлових будинках, будівлях бюджетних організацій, так і в міській системі теплопостачання. Про це повідомляють у департаменті промисловості, енергетики та енергозбереження Дніпропетровської міської ради.

Впровадження енергозберігаючих заходів входить до «Міського енергетичного плану» на 2012—2015 роки, затвердженого рішенням сесії міської ради. Його розроблено за технічної підтримки Проекту «Реформа міського теплозабезпечення» в Україні (РМТ), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAІD) та виконується компанією Іnternatіonal Resources Group (ІRG) і товариством з обмеженою відповідальністю «ДТЕК».

У рамках цього проекту в трьох комунальних закладах освіти — дитячому садку №299, школі №53 та в навчально-виховному комплексі №122 — буде проведено заміну вікон, утеплення фасадів, реконструкцію інженерних систем, — зазначають у департаменті. А в подальшому буде побудовано модель управління енергоресурсами міста, здійснено модернізацію інженерних систем у бюджетних установах і житлових будинках, окремих теплових районів та всієї системи міського теплопостачання. У результаті чиновники очікують зменшення не лише споживання енергоресурсів, а й викидів у повітря шкідливих речовин.

Тим часом усі теплопостачальні організації міста відзвітували про готовність до опалювального сезону. Але розпочинають вони його з великими боргами за спожитий минулої зими газ. Загалом городяни заборгували понад 200 мільйонів гривень.