З настанням осені необхідно зміцнювати свій імунітет. Щоб протистояти сезонним хворобам, учені рекомендують включити до раціону п’ять продуктів.
Часник. Чудово зміцнює імунну систему і вважається природним антибіотиком. Має протипухлинні, протизапальні та імуностимулюючі властивості, а леткі пахучі складові часнику — фітонциди — пригнічують хвороботворні бактерії.
Лимон. Під час обробки високою температурою корисні властивості цитрусових руйнуються. Тому чай краще пити, закушуючи лимоном. Відмінний засіб для імунного захисту можна отримати, якщо пропустити лимон через м’ясорубку і змішати його з медом. Цю суміш рекомендують приймати двічі на день.
Мед. Має бактерицидну дію, підсилює обмін речовин, справляє протизапальну та тонізуючу дію. Також потужним імуностимулючим засобом є бджолине молочко. Воно містить найзбалансованіше поєднання мікроелементів з усіх відомих біологічних стимуляторів. Цей продукт благотворно впливає на стомлений організм.
Корінь імбиру. За бактерицидними властивостями він мало чим поступається часнику, при цьому поліпшує апетит і травлення. Імбир корисно використовувати як приправу до різних страв і додавати у чай разом з медом або лимоном.
Кефір. Цей продукт зміцнює систему травлення і кістки, а також стимулює кровотворення, сприяє синтезу захисних антитіл — ворогів мікробів та вірусів.
Постійний прийом знеболювальних робить чутливим мозок
Надмірне використання знеболювальних препаратів провокує приступи головного болю. Такого висновку дійшли британські медики.
Зокрема, в одного з 50 пацієнтів причиною головного болю є прийом ліків від болю. Найвищий ризик для тих, хто щодня приймає аспірин, ібупрофен або парацетамол. Постійне вживання цих препаратів робить мозок більш чутливим до розвитку головного болю в майбутньому.
Люди зловживають самолікуванням, нехтуючи правильною та своєчасною діагностикою в лікарів. Разом з тим, головні болі можуть бути ознакою різних проблем зі здоров’ям, у тому числі, пухлини головного мозку. Адекватне лікування може призначити лише лікар, з’ясувавши причину симптомів.