У Дніпропетровську майже вдвічі знизилася кількість абортів. Про це повідомляють у департаменті охорони здоров’я міської ради.
На сьогодні на одну тисячу жінок фертильного віку припадає чотири аборти, тоді як минулого року їх було аж сім. До речі, у місті мешкає понад 540 тисяч жінок, з них близько 260 тисяч — фертильного віку (від 15 до 49 років). Таких показників вдалося домогтися завдяки зусиллям сімейних лікарів та акушерів-гінекологів, вважають чиновники. Саме медики постійно інформують жінок про те, як готуватися до вагітності, зберегти репродуктивне здоров’я та про методи контрацепції. Для запобігання небажаної вагітності фахівці ведуть роз’яснювальну роботу серед підлітків.
Для жінок з тяжкими захворюваннями, яким вагітність та пологи загрожують життю (тяжкі вади серця, захворювання нирок, цукровий діабет тощо), соціально незахищених жінок та дівчаток-підлітків у 2012 році було придбано контрацептиви за бюджетні кошти на суму близько 30 тисяч гривень.
В обласному центрі також діє програма «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровська на 2009-2015 роки», працюють 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги.