Страхова компанія обіцяє виплатити родичам двох загиблих 15 вересня цього року пасажирів автобуса «Чернівці—Донецьк» по 102 тисячі гривень. Ще 15 пасажирам, які відбулися травмами різного ступеня тяжкості, заплатять по 102 гривні за кожен день непрацездатності. Але тільки за умови, що люди мали квитки, придбані в касі, кажуть страховики.
Ця компанія співпрацює з перевізником, якому належав автобус, який потрапив у ДТП з людськими жертвами. Нагадаємо, аварія сталася неподалік Кам’янця-Подільського на вельми складному відрізку дороги державного значення, який у народі прозвали «тещиним язиком». Водій автобуса, за офіційною версією слідства, не обрав безпечної швидкості. До того ж, траса була слизькою після дощу.
Хоча за виплатою до Чернівецької дирекції страхової компанії наразі ще не звернувся жоден пасажир із постраждалих у згаданому ДТП, мовчать і родичі загиблих 58-річного чоловіка з Донецька та 76-річної пенсіонерки з Горлівки. У цьому ж автобусі їхав кам’янчанин Олег Машталер, який після аварії потрапив до реанімації. За його словами, пасажири, п’ятеро з яких і досі знаходяться у травматологічному відділенні, а одна жінка — в реанімації, жодних коштів на лікування та відшкодування збитків ще не отримали. Вони мають намір добиватися своїх прав через суд.