Це можливо завдяки новому високотехнологічному обладнанню, запевняють у Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні. Його вартість — три мільйони гривень. Кошти виділив обласний та державний бюджети.

Ця лікарня належить до медичних закладів третинного (найвищого) рівня. Тут використовується не тільки найсучасніше обладнання, а й найновітніші методи діагностики захворювання очей у дітей та дорослих. Це безконтактне та безболісне вимірювання внутрішньоочного тиску для ранньої діагностики глаукоми; оптична когерентна томографія сітківки та зорового нерва, що дає змогу на ранніх стадіях виявляти патології та ураження очей; автоматичний розрахунок штучного кришталика для досягнення найбільшої чіткості зору прооперованих пацієнтів тощо.

Високотехнологічне обладнання тепер дозволяє лікарям за 1,5 — 2 години поставити діагноз будь-якої складності. Раніше подібне діагностування тривало 2 — 3 дні. А тепер поліклінічне відділення лікарні приймає вдвічі більше пацієнтів, ніж два роки тому.

— А сучасні оперативні методи лікування значно зменшують хірургічну травматизацію ока та скорочують період реабілітації, — стверджує директор Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк. Сьогодні прооперовані пацієнти у стаціонарі в середньому перебувають 5,5 дня (раніше цей показник становив майже 8 днів). Скоротився також середній час перебування пацієнтів на лікуванні у стаціонарі з 11 до 7,8 днів.

Фото прес-служби облдержадміністрації.

ЦИФРА

На 23 млн. грн. уже закуплено медобладнання для оснащення сільських амбулаторій Одеської області. Всього цього року в регіоні планується закупити медичної апаратури на суму до 100 мільйонів гривень, повідомив начальник Управління охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Михайло Бартко.